idite na glavni sadržaj idite na pretraživanje idite na stranicu za kontakte idite na mapu stranice

Κ. Κοντογεώργος | Πως οι τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τη Νομική Προστασία.

Η ARAG είναι η μεγαλύτερη οικογενειακή επιχείρηση στη γερμανική ασφαλιστική βιομηχανία και προσδιορίζεται ως ένας ευέλικτος ασφαλιστής ποιότητας.
Με παρουσία σε 19 χώρες - συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία- η ARAG εκπροσωπείται επίσης από διεθνή υποκαταστήματα, θυγατρικές και Holdings σε πολυάριθμες διεθνείς αγορές στις οποίες κατέχει ηγετική θέση ως πάροχος νομικής προστασίας και νομικών υπηρεσιών.
Με περισσότερους από 4.400 υπαλλήλους, ο Όμιλος επιτυγχάνει εισοδήματα και έσοδα από ασφάλιστρα συνολικού ύψους 1,9 δισ.€
Στην Ελλάδα η ARAG είναι αναγνωρίσιμη δύναμη και πρωταγωνιστεί στην ασφαλιστική αγορά του κλάδου της Νομικής Προστασίας από το 1972 και συνεχίζει με επιτυχία.

Ο τουρισμός είναι αναμφίβολα η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, παρά τις δύσκολες μέρες που περάσανε οι επιχειρήσεις του κλάδου, την τελευταία 3ετία. Οι τουριστικές επιχειρήσεις έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες με διαρκή προβλήματα τα οποία πρέπει να ξεπεράσουν για να επιβιώσουν.
Ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών της Ε.Ε., που συζητήθηκε ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19, επεσήμανε "Οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από νομική ασφάλεια. Είναι σημαντικό οι ξενοδόχοι, πως αν εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλά, τότε οι επιχειρήσεις τους είναι και νομικά κατοχυρωμένες. Αυτό σημαίνει πως αστικές αγωγές κατά των επιχειρήσεων, θα δικαιολογούνται μόνο αν οι επιχειρήσεις παραβιάσουν τα πρωτόκολλα και όχι από το απλό γεγονός της μόλυνσης κάποιου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ξενοδοχείο, τη περίοδο των διακοπών του".

Στις τουριστικές επιχειρήσεις περιλαμβάνονται τουριστικά καταλύματα(ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης κ.λπ.), εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, ναυλομεσιτικά γραφεία, για όλες αυτές τις κατηγορίες η ARAG έχει σχεδιάσει εξειδικευμένα και καινοτόμα προγράμματα Νομικής Προστασίας, τα οποία ενδεικτικά περιέχουν τις εξής καλύψεις:

  1. Υπεράσπιση σε ποινικά δικαστήρια.
    Η ARAG σας παρέχει υπεράσπιση σε ποινικά δικαστήρια για ποινικές παραβάσεις που έχουν σχέση με την ασφαλισμένη δραστηριότητα.
    Για παράδειγμα:
    - Τραυματισμός ή θάνατος διαμένοντα στο ξενοδοχείο
    - Ο πελάτης τραυματίζεται στην πισίνα και υποβάλει μήνυση
  2. Διαφορές με την ασφαλιστική εταιρία.
    Η ARAG φροντίζει για την επίλυση των διαφορών που μπορεί να προκύψουν με την ασφαλιστική σας εταιρία για ασφαλιστήρια της επιχείρησης.
    Για παράδειγμα:
    - ασφαλιστήρια πυρός
    - ασφαλιστήρια κλοπής
    - ασφαλιστήρια προσωπικών ατυχημάτων
    - Φωτιά στην ξενοδοχειακή επιχείρηση και προκύπτει καθυστέρηση στην αποζημίωση ή διαφορά ως προς το ύψος της αποζημίωσης.
  3. Απόκρουση απαιτήσεων και Προσεπίκληση ασφαλιστικής εταιρίας.
    Η ARAG σας παρέχει την κάλυψη της απόκρουσης απαιτήσεων που μπορεί να έχουν άλλοι από εσάς για θέματα που αφορούν την αστική ευθύνη της επιχείρησής σας, καθώς και την προσεπίκληση της ασφαλιστικής εταιρίας αστικής ευθύνης.
    Για παράδειγμα:
    - Πελάτης τραυματίζεται στην πισίνα ή σε χώρο του ξενοδοχείου και διεκδικεί αποζημίωση.
  4. Προστασία στις διαφορές με το απασχολούμενο προσωπικό
    - όπως από υπερωρίες, απολύσεις, καθυστερήσεις προσέλευσης, άδειες, επιδόματα κ.λπ.
  5. Προστασία στις διαφορές με τις διοικητικές αρχές που εποπτεύουν την ασφαλισμένη επιχείρηση.
  6. Υπεράσπιση σε περίπτωση αγορανομικών, υγειονομικών ή αστυνομικών παραβάσεων.

Η Νομική Προστασία σκοπό έχει να διευκολύνει την πρόσβαση στην δικαιοσύνη, απαλλάσσοντας τον ασφαλισμένο από την πληρωμή όλων των δικαστικών δαπανημάτων.

Τα τελευταία χρόνια αναζητείται έντονα, από ασφαλισμένους με συμβόλαια Αστικής Ευθύνης ή Γενικών Κλάδων, η ασφάλισή τους με Νομική Προστασία.

Σε αυτό το σημείο βρίσκεται μια ευκαιρία η οποία χάνεται για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αν δεν συνδυάσουν τις όποιες καλύψεις με Νομική Προστασία και αναδείξουν πόσο πολύτιμο είναι να εξασφαλισθεί η επιχείρηση από κάθε κίνδυνο που προέρχεται από την Επαγγελματική της δραστηριότητα.

Η ARAG, ως εξειδικευμένος πάροχος Νομικής Προστασίας με πάνω από 90 χρόνια στην Ευρώπη και 50 χρόνια στην Ελλάδα, εγγυάται την εξασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων της με αξιοπιστία, συνέπεια και συνέχεια, χωρίς «ψιλά γράμματα» και συγκρούσεις συμφερόντων, γεγονός που είναι σημείο αναφοράς της εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων της.

Κωνσταντίνος Κοντογεώργος
Διευθυντής Πωλήσεων
ARAG SE Υποκατάστημα Ελλάδος

Συχνές Ερωτήσεις

Διαβάστε εδώ τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Η Εταιρία

Η κορυφαία, διεθνής ασφαλιστική εταιρία με εξειδίκευση στη Νομική Προστασία.

Οι Υπηρεσίες μας

Δείτε αναλυτικά τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε.