idite na glavni sadržaj idite na pretraživanje idite na stranicu za kontakte idite na mapu stranice

Δ. Τσεκούρας | Απολογισμός 2022

Συνέντευξη κ. Δ. Τσεκούρα στο Ασφαλιστικό Marketing

Πώς εξελίχθηκαν οι εργασίες το 2022 για την εταιρεία σας;
Σε επίπεδο ασφαλιστικής αγοράς ποιες ήταν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για την ιδιωτική ασφάλιση;

Η χρονιά κύλησε σύμφωνα με το πλάνο και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.
Είναι από κάθε άποψη ευτύχημα να λες σήμερα «σύμφωνα με το πλάνο» αφού όλοι ζούμε την επίδραση απρόβλεπτων γεγονότων και τις συνέπειές τους τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Εμείς σαν μια ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ με διεθνή παρουσία σε 19 χώρες με οικογενειακή δομή και αιχμή του δόρατος τον ιδιαίτερο κλάδο της ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, αποτελούμε μέρος ενός ευρύτερου ομιλικού σχεδιασμού του οποίου η κατάρτιση γίνεται κάθε φορά στα πλαίσια ενός ετήσιου STRATEGIC PLANNING DIALOGUE με δικαίωμα αναθεώρησης τόσο για το τρέχον έτος όσο και για την εκάστοτε επόμενη τριετία. Στη δράση αυτή συμμετέχουν όλοι , PRODUCT DEVELOPMENT, IT, RESERVE COMMETTEE, CONTROLING, INTERN.CLAIMS, SALES, RISK κτλ. Έτσι καταφέρνουμε η αρχική μας υπολογιστική ετήσια πρόβλεψη σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα κάθε μηνός και αυτά συγκρινόμενα με τα περσινά αντίστοιχα να είναι τελικά κοντά στην πραγματικότητα.

Κατά τα λοιπά σταθμοί για εμάς μέσα στη χρονιά αποτέλεσαν:
• Η στοχοθέτηση του μεγάλου project «5 στόχοι για το 2030»
• Η συμμετοχή μας στην διαμόρφωση του CORPORATE SUSTAINABILITY
• Η τοπική προσαρμογή του ομιλικού INTEGRITY GUIDELINE
• Η κατάρτιση του CO2 BALANCE για την εξοικονόμηση ενέργειας
• Η υιοθέτηση των εταιρικών SDG’s & ESG’s
• Τα μέτρα για το FINANCIAL TERRORISM
• Η προστασία για DATA TRANSFER TO THIRD COUNTRIES κλπ..

Στο συνεχώς ενισχυόμενο περιβάλλον της καινοτομίας με οδηγό την ψηφιοποίηση βιώνουμε ότι ανήκουμε σε μία εταιρία που την απασχολεί η βιωσιμότητα, η αειφόρος ανάπτυξη, το περιβάλλον, η κοινωνία, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα και η αξιοπρέπεια της εργασίας.

Προκλήσεις στην καθημερινότητά μας ήταν η διαρκής συμμόρφωση στις εντεινόμενες και σύνθετες αλλαγές σε επίπεδο νομοθετικών πρωτοβουλιών και εποπτικών απαιτήσεων που απορροφούν όλο και περισσότερο κομμάτι του χρόνου μας.

Τέλος, οι επενδύσεις σε εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνολογικές εφαρμογές είναι εκ των ων ουκ άνευ της σημερινής και αυριανής παρουσίας μας.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας και εκτιμήσεις για το 2023; Σε ποιους τομείς θα υπάρξει ανάπτυξη εργασιών κατά την άποψή σας στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά στο μέλλον;

Οι στόχοι για τη νέα χρονιά είναι αναπτυξιακοί και επενδυτικοί και ως κατεύθυνση έχουν, εκτός των άλλων, την ανάδειξη του μοναδικού αποτυπώματος της εταιρίας μας στην ελληνική αγορά.

Εννοώ βεβαίως ότι η ARAG Hellas είναι πλέον η μοναδική εξειδικευμένη και ανεξάρτητη εταιρία Νομικής Προστασίας που χωρίς εσωστρέφεια, συγκρούσεις συμφερόντων και άλλους υπολογισμούς σκοπιμότητας, αναπτύσσεται δυναμικά σε όλο το φάσμα του ασφαλιστικού κλάδου, τον αναδεικνύει, τον συστήνει στους καταναλωτές, ανταποκρινόμενη επιτυχώς στις συνεχώς διευρυνόμενες ασφαλιστικές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Όλοι οι στόχοι μας αναζητούν μία ποσοτική ανάπτυξη. Για την κουλτούρα όμως τη δική μας κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο μόνο αν «πριν από όλα» εξασφαλίζεται απαραιτήτως η αναγκαία προϋπόθεση της ποιοτικής επάρκειας του κάθε εγχειρήματός μας.

Το να είμαστε και να παραμένουμε για 50 χρόνια ο διεθνής, ανεξάρτητος και καινοτόμος ασφαλιστής ποιότητας στη Νομική Προστασία δεν είναι για εμάς τερματισμός αλλά διαρκής επιδίωξη της οποίας κάθε φορά το σημείο εκκίνησης αρχίζει από υψηλότερο επίπεδο.

Στις μέρες μας τα διαχωριστικά όρια του τοπικού και του διεθνούς περιβάλλοντος συνεχώς αίρονται, αφού οι γενεσιουργοί των κινδύνων παράγοντες αλλά και οι επιδραστικές εκείνων συνέπειες αποκτούν χαρακτηριστικά γενικότητας χωρίς γεωγραφικές διακρίσεις. Η έκθεση στις απειλές της φύσης που κακοποιήσαμε και του περιβάλλοντος που καταστρέψαμε μας κάνει ευάλωτους σήμερα σε κινδύνους ζωής, υγείας, περιουσίας και υπαρξιακής συνέχειας. Αυτά είναι τα σοβαρά στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν.
Επιπλέον οι ολοένα διευρυνόμενοι κίνδυνοι από την έκθεση σε κακόβουλες διαδικτυακές επιθέσεις κάνουν σήμερα το ανθρώπινο έργο να φαίνεται απροστάτευτο στα επιτιθέμενα «ηλεκτρονικά ίχνη» που αντικατέστησαν τα υποκείμενα.

Μπροστά σε αυτή τη συγκυρία όλοι πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα με σκληρή δουλειά και ευθύνη αναλογιζόμενοι και την κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας.

Έτσι θα κρίνονται οι νικητές στο μέλλον.

Δημήτρης Τσεκούρας
CEO, ARAG SE Υποκατάστημα Ελλάδος

Συχνές Ερωτήσεις

Διαβάστε εδώ τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Η Εταιρία

Η κορυφαία, διεθνής ασφαλιστική εταιρία με εξειδίκευση στη Νομική Προστασία.

Οι Υπηρεσίες μας

Δείτε αναλυτικά τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε.