idite na glavni sadržaj idite na pretraživanje idite na stranicu za kontakte idite na mapu stranice

κ. Β. Μπάλλας | Τι σχέση μπορεί να έχει η ARAG HELLAS με τον Αρχηγό της Μάντσεστερ;

Πολλά έχουν δημοσιευθεί τόσο στον ελληνικό όσο και τον ξένο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του αρχηγού της Μάντσεστερ και το επεισόδιο που προκάλεσε στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2020.

Αυτό που έως σήμερα δεν έγινε γνωστό είναι ότι δύο εκ των αστυνομικών που συνέλαβαν τον αρχηγό της Μάντσεστερ είναι ασφαλισμένοι με το ειδικό πρόγραμμα Νομικής Προστασίας Αστυνομικών στην ARAG HELLAS. Πριν δημοσιεύσουμε οτιδήποτε, εύλογα αναμείναμε την έκβαση της πρωτόδικης, ποινικής δίκης και τη συγκατάθεση των εμπλεκομένων ασφαλισμένων μας.

22α Αυγούστου 2020 ημέρα Σάββατο, εν μέσω δικαστικών διακοπών και έξαρσης της πανδημίας covid-19 ο ασφαλιστικός πράκτορας των Πατρών και στενός συνεργάτης της ARAG HELLAS, Κύριος Σπύρος Ιατρού ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Κυκλάδων, Κύριο Συριάνη Γρηγόριο στο κινητό του τηλέφωνο για το εν λόγω επεισόδιο. Συγκεκριμένα δύο εκ των εμπλεκομένων αστυνομικών που τυγχάνουν ασφαλισμένοι της ARAG και μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Κυκλάδων, ζήτησαν νομική υποστήριξη και να εκπροσωπηθούν από εξειδικευμένο δικηγόρο στο ακροατήριο.

Ενημερώθηκε αμέσως η Νομική Υπηρεσία της ARAG, η οποία ειδοποίησε το κατά τόπο αρμόδιο δικηγορικό Γραφείο του Ιωάννη Παραδείση στην Ερμούπολη της Σύρου. Ο δικηγόρος Κύριος Παραδείσης επικοινώνησε εντός μίας ώρας με τους δύο ασφαλισμένους Αστυνομικούς και ήταν δίπλα τους έως το πέρας της πρωτόδικης δίκης και θα είναι στο πλευρό τους έως την ολοκλήρωση της εν λόγω υπόθεσης.

Ειδικότερα το κατά τόπο αρμόδιο δικηγορικό Γραφείο του Ιωάννη Παραδείση στην Ερμούπολη της Σύρου παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή στο ακροατήριο προς διασφάλιση των εννόμων συμφερόντων αμφοτέρων των ασφαλισμένων και ο Αρχηγός της Μάντσεστερ καταδικάστηκε ομόφωνα σε 21 μήνες και 10 ημέρες ενώ οι συγκατηγορούμενοί του σε 13 μήνες με αναστολή. Η δίκη διήρκησε πέραν των έξι ωρών και ως γνωστόν συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας.

Ασκήθηκαν εφέσεις δια των δικηγόρων των κατηγορουμένων καθώς οι ίδιοι δεν παραστάθηκαν αυτοπροσώπως, οπότε η συνέχεια της δίκης θα δοθεί πλέον στα δευτεροβάθμια δικαστήρια, ήτοι το Εφετείο Αιγαίου στην Ερμούπολη. Η ARAG HELLAS δυνάμει των όρων ασφάλισης θα συνεχίσει να καλύπτει αμφότερους ασφαλισμένους Αστυνομικούς έως το Ανώτατο Δικαστήριο, ήτοι τον Άρειο Πάγο καταβάλλοντας το σύνολο των δικηγορικών αμοιβών και δικαστικών εξόδων για λογαριασμό των ασφαλισμένων της.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι εν προκειμένω λειτούργησε άψογα προς όφελος των ασφαλισμένων η άμεση και άψογη συνεννόηση ασφαλιστικού πράκτορα- Ένωσης Αστυνομικών Κυκλάδων- Νομικής Υπηρεσίας ARAG HELLAS και το συνεργαζόμενο δικηγορικό Γραφείο της ARAG στην Ερμούπολη ανταποκρίθηκε αμέσως και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι αστυνομικοί δεν χρειάστηκε να αναζητήσουν οι ίδιοι δικηγόρο εν μέσω Αυγούστου ούτε να πληρώσουν την αμοιβή του ή δικαστικά έξοδα κτλ. καθώς αυτά τα αναλαμβάνει στο σύνολό τους η ARAG HELLAS δυνάμει του ασφαλιστηρίου Νομικής Προστασίας.

Λάβαμε με ικανοποίηση τις ευχαριστίες των ασφαλισμένων, της Ένωσης Αστυνομικών Κυκλάδων και από την πλευρά μας εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια στον δικηγόρο Δρ. Ιωάννη Παραδείση που τιμά την πολυετή συνεργασία μας και πρέπει να σημειωθεί ότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, όπως αποδείχθηκε ήταν άψογοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και πολύ συνεργάσιμοι τηρώντας τις συμβουλές και οδηγίες του Δικηγόρου.

Δεν είναι μικρό πράγμα να σε εμπιστεύεται μία Ένωση Αστυνομικών, της οποίας τα μέλη κατά την καθημερινή εκτέλεση των καθηκόντων τους εκ των πραγμάτων συναντά συχνά δυσκολίες και εμπόδια και είναι σημαντικό να αισθάνονται ασφαλή, έχοντας στο πλευρό τους την ARAG HELLAS.
Έως σήμερα ουδεμία συγνώμη εξέφρασαν οι κατηγορούμενοι και ήδη καταδικασθέντες για σωματική βλάβη κατά συρροή, εξύβριση κατά συρροή, βία κατά υπαλλήλων, δωροδοκία κτλ. δηλαδή δεν επέδειξαν καμίας μορφής έμπρακτης μεταμέλειας και το Δικαστήριο τους αναγνώρισε ως μοναδικό ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μερίδα οπαδών της εν λόγω ομάδας απέστειλε απειλητικά και υβριστικά μηνύματα προς τον Δικηγόρο Κύριο Παραδείση καθώς από σφάλμα Βρετανού δημοσιογράφου η βρετανική κοινή γνώμη θεώρησε ότι ο Κύριος Παραδείσης είναι ο αρμόδιος εν προκειμένω Εισαγγελέας. Την καλύτερη απάντηση την έδωσε στα βρετανικά μέσα αμέσως μετά τη δίκη δια συνεντεύξεως ο ίδιος ο Δικηγόρος- Καθηγητής Νομικής Σχολής που στο παρελθόν δίδασκε σε βρετανικό Πανεπιστήμιο, Κύριος ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ.

Η ARAG HELLAS είναι εδώ για να στηρίζει τους ασφαλισμένους της τόσο στις μικρές, καθημερινές υποθέσεις όσο και σε υποθέσεις αυτού του είδους που λαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις και δημοσιότητα. Όσο πιο γρήγορα οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβούντες αντιληφθούν την αναγκαιότητα της ασφάλισης Νομικής Προστασίας, τόσο πιο μεγάλη εξασφάλιση θα παρέχουν στους ασφαλισμένους τους.

κ. Β. Μπάλλας | Επικεφαλής Νομικής Υπηρεσίας ARAG Hellas.

Συχνές Ερωτήσεις

Διαβάστε εδώ τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Η Εταιρία

Η κορυφαία, διεθνής ασφαλιστική εταιρία με εξειδίκευση στη Νομική Προστασία.

Οι Υπηρεσίες μας

Δείτε αναλυτικά τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε.